Защитникът на Ботев Пловдив Атанас Чернев бе избран за Играч на мача след края на двубоя срещу Етър, спечелен от "канарчетата" с 2:0. Именно бранителят отбеляза първото попадение в двубоя, което и първо за него в мъжкия футбол.

"Благодаря за наградата, тя е плод на труда за целия клуб. Щастлив съм, че отбелязах дебютния си гол, това бе една моя мечта и аз я сбъднах", започна той.

"Имахме тотален контрол над мача, но липсваше завършващият удар. Липсата на гол малко изнерви играта в един период, но най-важното е, че се справихме и трите точки са при нас. Голът беше инстинкт да съм там, за мой късмет топката се озова на точната позиция и отбелязах", добави футболистът на Ботев.
 
"Винаги е много важно да защитаваш своята позиция на терена. Конкуренцията е голяма. Едно попадение не дава нищо сигурно, но е хубаво. Важното е да се справяш на тренировките и да защитаваш мястото си. Не усещаме напрежение, атмосферата е добра. В последния мач нямахме късмет, но запазихме едно добро настроение и спечелихме трите точки. Не е тайна, че Купата ни е цел, ще бъдем на 100 процента", завърши Атанас Чернев.