„Първите няколко секунди след стрелбата малко съжалявах за това, че не съм успяла да устискам докрай. След това бях благодарна на Господ, че имах шанса да стигна до тук. Важното е, че взех медал от такъв форум. Семейството ми е много развълнувано, телефоните не спират да звънят. Емоцията наистина е огромна”. Това разказа пред Нова телевизия българската състезателка по спортна стрелба. По думите й подобна емоция не може да бъде описана.

„Няма конкретно качество, което да помага най-много на състезатея. Друго е, когато Господ е с теб”, каза още спортистката. Тя сподели, че предпочита близките й никога да не гледат състезанията й на живо.

Това за българката Костадинова е първи медал в третото ѝ участие на Олимпийски игри. 35-годишната състезателка от Търговище има осмо място от Игрите в Бразилия през 2016 година и девето от Игрите в Лондон през 2012 година.

България с първи медал на Олимпиадата в Токио! Антоанета Костадинова грабна сребротоСъстезателката ни стигна второто място при стрелбата на 10 метра