Адриан Андреев се класира за 1/8 финалите на турнир от серията Чалънджър в испанския град Севиля.  Българският тенисист се справи със съпротивата на Роберто Ортега-Олмедо. Успехът на Андреев с  7:6(2) 6:0 му осигури сблъсък срещу поставения под номер три в схемата Роберто Карбайес Баена.

Решаващ беше първият сет, който продължи малко повече от час. В него Ортега-Олмедо, който заема 329-о място в световната ранглиста на два пъти повеждаше с пробив, но Андреев изравняваше. В тайбрека 20-годишният българин реализира пет поредни точки, за да спечели със 7:2. Във втория сет интрига нямаше и Андреев спечели с 6:0.

В среща от юношеския US Open, Пьотр Нестеров започна с победа срещу представителя на Германия Филип Флорих с 6:1, 6:7(4), 6:3. Във втория кръг българинът ще играе срещу № 14 в схемата Алехандро Пертуса от Испания.

Младата българска надежда ще играе и в турнира по двойки в тандем с Вячеслав Белински от Украйна. Двамата се представиха великолепно на Ролан Гарос, където  стигнаха до полуфиналите.