За поредна година град Сливен ще приюти най-добрите пилоти от „Български дрифт шампионат“. Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 8-9 май на писта „Бършен“, давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас.

Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина. BMW Club Bulgaria ще бъде координатор на събитието.

 

От 12:00 до 15:00 часа и в двата дни за всеки, които има синьо-бял пламък в сърцето ще има обособена зона за бърнаут шоу от ваша страна. Записвания няма да има , всеки желаещ ще се нарежда и изчаква своя ред като преди това е попълнил декларация за поетата отговорност , всеки ще има на разположение 3минути . Влизания в бърнаут зоната са неограничени .

„Присъствайки на първият кръг от дрифт шампионатът ще можете да се насладите на класовете “Pro1” и “Pro2” през уикендът и борбата за челните позоции, която по наше мнение ще бъде доста успорвана този сезон”, съобщават от клуба.

Петък 07.05 ще бъде денят в който всички люботели на дрифтът ще могат да покажат умения в клас “Street” срещу съотвената такса за участие и отговаряйки на изискванията.