Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев не успя да спечели световните титли, губейки с нокаут от Антъни Джошуа в последния месец на 2020 г. Кобрата обаче загатна, че няма никакво намерение да прекратява кариерата си – така отново ще има възможност за мачове на високо ниво и интересни залози при онлайн букмейкърите като palms bet. Защо не и в столичната “Арена Армеец”?

Кои са шестимата възможни противници при най-тежките, които биха могли да се изправят срещу 39-годишния българин в следващия му двубой?

Дилиън Уайт

Британецът Дилиън Уайт е име, което мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев вече посочи публично като евентуален съперник на българина. 32-годишният Уайт нееднократно е говорил в негативна светлина по адрес на Кобрата, а това може да бъде шанс за българина да си разчисти сметките с него. 

Чарлс Мартин

34-годишният американец Чарлс Мартин има самочувствието на бивш световен шампион в тежка категория. Той държа титлата на IBF за четири месеца през 2016 година, преди да загуби от Антъни Джошуа. Мартин спечели последните си три мача при най-тежките, а победа над Кубрат Пулев може да го доближи до нов шанс за титлата.

Джо Джойс

Сребърен медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, британецът Джо Джойс стартира похода си при най-тежките през 2017 година. До този момент 35-годишният боксьор е записал 12 победи от 12 изиграни срещи, като за последно той нокаутира сънародника си Даниел Дюбоа. Мениджърите на Джойс вероятно са наясно, че победа над доказано име като Кубрат Пулев ще вдигне сериозно акциите му в тежката категория.

Луис Ортис

Кубинският нокаутьор Луис Ортис е бивш претендент за световната титла и добре известно име в тежката категория. “Кинг Конг” е вече на 41 години, но продължава да бъде активен. През ноември Ортис се саморазправи в първия рунд с американеца Алекзандър Флорес, като ветеранът не дава никакви признаци, че възнамерява да спира с бокса. Евентуален мач с Кубрат Пулев би представлявал истинско зрелище за феновете, защото в случая говорим за двама претенденти за световната титла.

Хюи Фюри

Братовчедът на Тайсън Фюри вече се е срещал веднъж с Кобрата, като през 2018 година той загуби от българина в столичната зала “Арена Армеец”. Наскоро Фюри публично изрази желанието си да се боксира отново с Пулев, желаейки да постигне реванш. Самият Кубрат от своя страна отговори, че за него няма никакъв проблем отново да се изправи срещу британеца. Нищо чудно това да се случи, имайки предвид, че и двамата явно го искат.

Мартин Баколе

27-годишният конгоанец Мартин Баколе е сред интересните имена в тежка категория, като до този момент африканецът има сравнително добър актив в дивизията - 16 победи и само една загуба. За последно той излезе на ринга съвсем наскоро - на 12 декември, когато постигна победа по точки над руснака Сергей Кузмин. Единствената му загуба до този момент е срещу британеца Майкъл Хънтър през 2018 година. Ако иска да се изкачи нагоре в ранглистите, определено Мартин Баколе се нуждае от победи над имена като Кубрат Пулев. Дали обаче българинът ще му позволи това удоволствие?