Български успех на футболния терен. 16-годишният Константин Иванов е подписал договор с английския футболен клуб „Брентфорд”. Новината съобщи неговият баща. Тепърва обаче младежът ще се бори за професионален контракт и пробив в елита на Острова.

Константин Иванов е част от новата вълна български футболни таланти. Играе на позицията ляв защитник и е бърз, техничен и със силен ляв крак. „Мисля, че съм много силен във въздуха. Тичам много, не спирам да се движа, говоря много на терена, много хора ми казват, че съм капитан“, коментира младият футболист.

Семейството му се мести в Англия, когато е на една година. Като дете попива от футболната култура на Острова. „Винаги на телевизора даваха моя идол – Кристиано Роналдо и аз винаги гледах клипове с него. Той ме накара да играя футбол“, спомня си юношата. Константин минава през школите на „Уотфорд”, „Кристъл Палас”, „Чарлтън” и „Милоу” преди да получи оферта от завършилия на девето място в елита на Англия „Брентфорд”.

„Преди два месеца разбрах, че ще подпиша. И знаех, че съм една крачка по-близо да стигна най-високото ниво“, казва още младият футболист. Семейството му обаче било изправено пред избор – офертата на „Брентфорд” или тази на шотландския гранд „Глазгоу Рейнджърс”. „Определено беше изкушаващо, но разстоянието е изключително голямо, което не ни позволяваше да се разделим с него, нито пък да се преместим“, обясни бащата на момчето Калоян Иванов.

Към футболния връх, освен Константин, гледат и други български таланти като Никола Илиев от примаверата на „Интер”. Сред тях е и Мартин Георгиев, който премина в „Барселона” преди година. И за тримата целта е пробив в мъжките отбор на клубовете.