Отборът на Ботев Пловдив продължи победният си ход в супер силния турнир за деца родени през 2008-а година Refan Cup, който се повежда на базата на канарчетата в Коматево. Днес мачовете започна с двубой между Берое и Спартак Пд. Старозагорци се реваншираха за вчерашната си загуба от Хебър и нанесоха второ поражение на малките гладиатори. Старозагорци бяха категорични и победиха с 7:0. Точни за зелените бяха Виктор Вътев на 3 пъти, Борис Тодев на 2 пъти и веднъж се разписа Мирослав Гочев.

Вторият двубой изправи един срещу друг тимовете на Локо Пд и Олимпия. И тук тим от Стара Загора излезе краен победител. Олимпия се наложи с класическото 3:0, а в голмайстори се превърнаха Денислав Ангелов на два пъти и веднъж се разписа Георги Димитров. От 15:00 часа започна и дербито в тази група между Ботев и Хебър. Канарчетата бяха по-активният тим, но трудно стигаха до чисти голови положения. В крайна сметка те успяха да поведат с 2:0 с попадения на Иван Дейков, който се превръща в основен претендент за голмайсторския приз на турнира (8 гола). Малко преди края на срещата Тодор Гергишанов върна 1 попадение, но канарчетата опазиха крехката си преднина до последния съдийски сигнал без да допуснат повече опасности пред своя страж.

В дербито от другата група в последния мач за деня се изправиха тимовете на ФА Пловдив и Векта. Двата тима не успяха да си отбелжат попадения, въпреки, че имаха изгони ситуации за това. Така първенецът в тази група ще се определи в последния кръг, докато в другата Ботев Пловдив все още е фаворит да грабне първото място и ще се класира на финал, ако постигне дори и само равенство в последния си двубой.

Утре мачовете от Refan Cup 2019 продължават с двубоите:

14:00 Локо Пд - ФА Пловдив
15:00 Хебър – Спартак
16:00 Олимпия – Векта
17:00 Ботев – Берое

Класиране Група А
1. Ботев Пд 14:1 9
2. Берое 9:3 3
3. Хебър 4:4 3
4. Спартак 0-19 0

Класиране Група Б

1. ФА Пловдив 2:0 4
2. Векта 2:1 4
3. Олимпия 2:3 3
4. Локо Пд 1:5 0

Финалите са във вторник!