Бойко Борисов ще предложи на Министерския съвет да отпусне средства за строителството на спортна база на Локомотив Пловдив в ЖР „Тракия“, научи TrafficNews.bg. Ангажиментът му е част от предложението за подпомагането на двата пловдивски гранда.

Вчера Здравко Димитров обяви, че премиерът ще задвижи процедури за дострояването на ст. Христо Ботев с държавни средства. Той ще остане общински, а Ботев ще ползва стадиона под наем.

Кметът на Пловдив със сензационна новина за КолежаДържавата ще построи стадиона на Ботев, ще остане общински, заяви Здравко Димитров

В същото време държавата ще подготви и средства за изграждането на модерна футболна база в ЖР „Тракия” на 29 декара на Локомотив Пловдив.  Проектът бе даден през лятото на Борисов от Атанас Узунов и Георги Иванов – Гонзо на Малтепе.

Проектът е на стойност от 6,35 млн. лева.

Той включва уличен подход от улица ‘Съединение”, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и  осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка. Последният етап е за изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта.

Процедурите за Колежа ще започнат догодина, след като през март ще изтече концесията на стадиона. Очаква се тогава да стартират и дейностите по спортната база на носителя на Купата на България.

Гонзо и Узунов чакаха премиера край Малтепе, връчиха му проекта за база на ЛокомотивФинансовият министър посрещна двамата ръководители на „черно-белите” с думите „Пари няма”