Локомотив Пд продължава със силната си серия в efbet Лига. Черно-белите записаха пореднотоси солидно представяне и победиха ЦСКА с 1:0 на Лаута. Отборът на Бруно Акрапович за пореден път показа, че е изключително труден за надиграване и умее да печели и срещу силни противници. Локо изигра много добро първо полувреме, в което поведе в резултата и пропусна още няколко възможности. След това със здрава организация черно-белите успяха да удържат крехкия си аванс и заслужено да се поздравят с успеха. С победата Локо се утвърди в тройката, изравни се по точки с втория Левски и се откъсна с цели 7 пред червените, които са на 4-то място. Ветеранът на домакините Георги Илиев ще запомни този мач не само с успеха, но и с това, че изравни рекорда на легендата на Ботев Марин Бакалов за най-много мачове във футболния ни елит. Двамата вече имат по 454 срещи! Загубата на ЦСКА в дебюта на треньора Милош Крушчич пък отдалечава доста отбора от борбата за титлата.

Още в началото нападателят на Локо Ожболт изскочи сам срещу Бусато, но се засуети и ударът му бе париран. В 8-ата минута Занев фаулира Ожболт пред границата на наказателното поле, но Георги Илиев шутирот фаул а над напречната греда. В 14-ата ЦСКА пропусна чисто положение. Малембана допусна груба грешка, позволявайки на Соу да се озове сам срещу вратаря, таранът на червените опита да реализира с фалцов изстрел в далечния ъгъл, но прати топката покрай лявата греда.

Локомотив нанесе своя удар само 120 секунди по-късно. Парвис Умарбаев напредна през центъра, успя да се пребори с четирима футболисти в червено на границата на наказателното поле и подаде към непокрития Томашевич, който с плътен шут вкара в мрежата. Останаха обаче сериозни съмнения дали Томашевич не бе в засада при паса на своя съотборник. В 27-ата минута капитанът на черно-белите Димитър Илиев се разходи в наказателното поле на гостите и пусна успоредно на голлинията, но трима негови съотборници не можаха да засекат топката пред голлинията. Последваха нови пропуски на Ожболт и Димитър Илиев. В 41-ата минута Малинов изведе великолепно Соу под ъгъл сам срещу вратаря, но Луков затвори добре централния нападател на червените и той се принуди да стреля в неговото тяло. В 44-ата минута Локо като по чудо не вкара втори гол. Георги Илиев шутира от 22 метра, Бусато изби в краката на Карагарен, националът на България направи добавка от 8-9 метра, но стражът на гостите успя да спаси.

В 48-ата минута ЦСКА направи два невероятни пропуска. Най-напред Кери не успя да вкара от два метра след центриране отляво на Евандро и феноменална намеса на Луков. Последва добавка на Соу от метър, но стражът на смърфовете отрази и нея. Десетина минути преди края Томашевич получи втори жълт картон заради грубо нарушение и домакините останаха с 10 души. Въпреки това обаче те продължаваха да се опитват да притискат съперника си и удържаха ценната победа.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 1:0

1:0 Йосиф Томашевич 16

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 5. Малембана, 61. Алмейда, 6. Езе, 50. Томашевич, 20. Петрович, 10. Умарбаев, 9. Карагерен, 21. Г. Илиев, 14. Д. Илиев, 12. Ожболт

ЦСКА-СОФИЯ: 13. Бусато, 18. Мазику, 25. Албентоса, 28. Гълъбов, 11. Занев, 26. Антов, 15. Малинов, 8. Кери, 9. Уот, 14. Отабор, 22. Соу