9 години и инвестиция от 24 млн. лева - толкова ще отнеме и струва модернизацията на стадион „Локомотив” и изграждането на футболната база в Тракия. Тази седмица Общинският съвет в Пловдив ще гласува отдаването на двата терена на концесия на футболния клуб от Лаута, които ще са 35 години.

Във финансовите анализи са записани стъпките, които ще осъществят от ръководството на „черно-белите”, за да притежава клубът модерна база и стадион.

Цялата инвестиция в стадиона ще бъде 17,95 млн. лева.

Реконструкцията му ще започне с изграждането на Южната трибуна, ремонт на терените – основният и тренировъчните, както и съблекалните.  Всички това трябва да се случи 1,5 години след издаването на разрешителното за строеж. За толкова време трябва да бъде завършено и общежитието.  Това е определено като първи етап.

Вторият включва изграждане на трибуна „Бесика”, която трябва да е готова до 1,5 години след получаването на разрешително за строеж. След това се предвижда реконструкция на Източната трибуна до 3 години, а четвъртият етап е  реконструкцията на Централната трибуна до 9 години.  Ремонтна пътна инфраструктура трябва да се реализира до 7 години.

Изграждането на модерна футболна база в ЖР „Тракия” на 29 декара ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години.

За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица ‘Съединение”, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и  осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка – до 3 години от разрешителното за строеж.

Последният етап включва  изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта – до 7 години.