Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) привлече досегашния капитан на Черно море Георги Илиев, съобщава Sportal.bg. Опитният футболист се договори преди минути със собственика на "смърфовете" Христо Крушарски. Плеймейкърът, който беше част от националния отбор на България в мачовете с Чехия (1:2) и Косово (2:3), ще се присъедини към лагера на "черно-белите" на 19 юни. Преди това ще получи почивка, тъй като прекара 13 дни с "лъвовете", докато новите му колеги почиваха.

Халфът ще парафира с Локо за една година. Разбрахме с Жоро Илиев. Много е щастлив, че идва при нас. Има нужда да почива, след като беше с националния отбор, но на 19 юни го чакаме на тренировка. Договорът му е за една година. Треньорът Бруно Акрапович го искаше в състава. Чавдар Цветков помогна за привличането. Убеден съм, че Илиев ще бъде много полезен на отбора с опита и класата, която притежава, сподели Крушарски пред Sportal.bg.

Жоро Илиев се завръща на "Лаута" след пауза от 14 години. През първия си престой в Пловдив, между лятото на 2003 г., и декември 2005 година, изигра 82 мача, в които се разписа девет пъти. Техничният футболист беше основна част в селекцията на Едуард Ераносян, която донесе първата и единствена титла на Локомотив (Пловдив) през сезон 2003/2004 година, след което през декември 2005 година премина в ЦСКА.

Утре „черно-белите“ ще изиграят първата си контрола от лятната подготовка - срещу македонския Академия Пандев, който също ще участват в европейските клубни турнири. Срещата е от 17:00 ч. на стадиона в благоевградското село Рилци.