Феновете на Локомотив информираха, че тазгодишното издание на Черно-бялата Коледа ще бъде онлайн, заради ситуацията в страната. От фенклуба на тима обявиха, че ще направят дарения за приюта на отец Иван в Нови Хан.

Ето какво написаха от фенклуба на Локомотив:

Отминава още една година, поредната успешна за Локомотив, в която нашите любимци ни зарадваха с още една Купа на България, Суперкупа на България, запомнящо се представяне в Лига Европа срещу лондонския Тотнъм и Жозе Моуриньо, както и редица впечатляващи и рекордни победи на родна земя, украсени с голове-шедьоври. Преживяхме много положителни емоции заедно!

Отминава година, в която се изправихме с непозната за нас ситуация – пандемия. Верни на принципите си, ние, привържениците на Локомотив Пловдив първи подадохме ръка на хора в нужда, проведохме много кампании, които имаха благотворителна цел, бяхме опора и подкрепа за мнозина. Днес можем да кажем, че сме горди с това, което направихме, и с примера, който се надяваме да бъде последван от много други.

За съжаление трудните дни за всички нас все още не са зад гърба ни. Това е причината с нотка на съжаление да съобщим, че тази година (и надяваме се само тази година) нашата Черно-бяла Коледа, най-значимото събитие за декември в календара на всеки пловдивчанин, няма да се проведе в обичайния си формат, в зали, препълнени с ентусиазирани привърженици на Пловдивския любимец, скандиращи добре познатите рефрени.

По традиция ще бъдат връчени наградата за футболист на годината, наградите на най-добрите млади черно-бели надежди от школата, за гол на годината. Всички тези събития ще бъдат заснети и ще бъде подготвен видеоматериал, който ще бъде излъчен за многобройната черно-бялата аудитория, за да можем всички ние, макар и дистанционно, да се насладим и да аплодираме отново най-силните моменти и изпълнители на Пловдивския любимец през годината.

Както обещахме, за Коледа ще се завърнем в приюта на отец Иван в Нови Хан, където отново ще направим доставка на необходимите продукти, и не на последно място, за да се насладим отново на безценните детски усмивки!