Старши треньорът на Локомотив Пд Бруно Акрапович отговори на Симеон Райков след равенството 1:1 с Левски на Герена. Преди броени дни футболистът на черно-белите публично го разкритикува, като каза, че се държи като тиранин и е довел целия си квартал да играе в Локо, визирайки чужденците в тима.

Симеон Райков направи атака срещу мен, това са лоши неща. Има много играчи от бивша Югославия, те не са от моя квартал. Всичко преди беше Югославия, сега имаме словенец, босненец, лошо е да се комуникира по този начин. Ако Райков има проблем с мен, можеше да го решим. Мога да кажа и аз много неща, много лоши неща, но не е това начинът. Той може да има качества да играе в този отбор, но трябва да покрие някои условия. Ако бъдем честни, направените тестове показаха, че той трудно може да играе и шах, каза босненецът.

Иначе Акрапович остана доволен от играта и резултата в мача с Левски. Доволен съм от играта, но за съжаление не успяхме да бием. Такъв ни беше планът. Имаше някои моменти във фаза "атака", които не се получиха така, както исках. Резултатът е справедлив. Имахме два пропуска, но имахме и късмет, че мачът не се обърна към другата страна. Показахме страхотно движение. Беше ни ясно, че с центрирания трудно ще ни вкарат. Стигна се до грешката за техния гол, но трябва да видим повторението, коментира треньорът на Локо.

Има много качествени футболисти в българския футбол, по тази тема може да говорим много. Същия въпрос може да поставите на Левски, те имаха повече чужденци от нас. Имах седем българи за този мач на мое разположение, отговори Акрапович на въпроса за многото чужденци в състава на пловдивския тим.

Играч на Локо за треньора Акрапович: Държи се като тиранин!Доведе си квартала на Лаута, проблемът е, че не се казвам Райкович, твърди Симеон Райков