Жена ми снощи ми се обади и ми каза „Не можа ли да се включиш в нещо печелившо“. Така реагирала съпругата на баскетболния треньор Константин Папазов, който получи 35% от акциите на ФК „Левски“, което прави и около 8 млн. лева от дълговете на клуба.

Емоционалният треньор увери, че ще има прозрачност, а двамата с Наско Сираков за работили заедно още от първия ден.

"За момент не се притеснявам, не гледам толкова стряскащо на тази цифра. Големите клубове като "Барселона" и "Реал", които са огромни марки, са имали години големи задължения", каза още Папазов.

Според него важна роля в целия скандал са изиграли медиите, които са дали гласност на целия проблем. Авторитетът на Наско Сираков и нахалството на Тити също са взели превес, пошегува се треньорът в ефира на БТВ.

"Имах договорка с Божков. Но няма по-подходящ за тази работа от Наско Сираков. Ние сме заедно от ден първи. Той сам ми предложи акциите. Ако аз ги бях получил, Наско със сигурност щеше да бъде експертната фигура, която да управлява отбора. След грозния епизод пред Министерски съвет (б. ред. - с джиросването на премиера Борисов) Наско се мобилизира и взе това стратегично решение да изяви желание за акциите.", обясни треньорът.

Относно финансирането на клуба, който продължава да бъде на ръба на фалита, Папазов добави, че се надява да "Левски" да избяга от модела "бащица": "Това е модел, който в годините е видимо изчерпан. Сигурно ще трябва да търсим пари, но това не ни задължава да бъде от един човек и от един човек "Левски" да бъде зависим. "Левски" е една огромна марка, която ако правилно бъде оползотворена има своя огромен потенциал. Много други са го направили, ние няма да открием топлата вода, но сме 50-60 години назад", добави Папазов.