Пловдивски ултрас бе глобен жестоко по новия закон за футболното хулиганство за наглед безобидна ситуация.  Една от най-жестоките санкции, която е налагана под тепетата по новото законодателство, е за суитшърт с качулка, вързан на кръста. Заради действията си пловдивския ултрас ще трябва да заплати 1000 лева, както и ще се лиши от възможността да посещава футболни срещи за 1 година.

Нарушението на закона е станало по време на дербито между Ботев и Локомотив на 19 август миналата година. Фенът е отказал  изпълнението  на разпорежданията на полицейските органи,  които са поискали да предаде суитшърт с качулка , обособена така , че да прикрива по голямата част от лицето , което затруднява разпознаването му.  След отказа му той е бил отведен от полицейските служители, на следващия ден е издадена и процесната заповед за строгото наказание.

Фенът е атакувал наказанието в Административния съд. Пред магистратите ултрасът обяснил, че не предал дрехата, тъй като му била скъпа.Свидетелят по делото разказал, че на полувремето мъжът отишъл до магазина, а суитшъртът е бил на кръста му. Полицаите без никакви обяснения извадили белезниците и го арестували. Свидетелят обаче не успял да обясни на съда , защо в  топлото августово време ултрасът е носил на кръста си дреха с качулка.

Магистратите потвърдили наказанието на фена като законосъобразно.  Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.