Легендата на родния футбол Христо Стоичков реагира остро на отсъствието на Кристиано Роналдо по време на снощната церемония за връчването на “Златната топка”. Призът отиде у големия съперник на португалеца от последното десетилетие Лионел Меси. Винаги когато Роналдо печели отличието, той присъства на церемонията и е усмихнат. Щом обаче е втори или трети, не се явява. Това показва какъв човек е. Така не уважава труда на другите момчета и на отборите. Мисли само за себе си, заяви българската легенда пред "Нова ТВ”. CR7 остана на трета позиция във вота на “Франс Футбол”, като беше задминат и от Вирджил ван Дайк. Така Роналдо изостана от Меси с пет срещу шест такива трофеи.

По същото време нападателят на Ювентус беше в Милано на друга церемония, на която получи наградата за №1 в Серия “А” за миналия сезон. Иначе Стоичков беше в Париж по покана на Барселона. Лично българинът поведе Меси и останалите каталунци по червения килим при влизането в залата.

Самият Меси бе по-снизходителен към отсъствието на големия си съперник. Аржентинецът е сигурен, че Кристиано Роналдо не е бойкотирал церемонията в Париж. Кристиано не присъства на церемонията не защото е загубил в спора за наградата, заяви Меси, без да даде повече обяснение.