Спартак Пловдив излезе с гневна позиция към общинските съветници от Демократична България Йордан Иванов и Веселка Христамян относно въпроси за състоянието на стадион "Векта", който се ползва от клуба като база. 
 
Вижте цялата позиция на Спартак:
 
Уважаеми спартаклии,
уважаеми пловдивчани,
 
Днес двама общински съветници - Йордан Иванов и Веселка Христамян от Демократична България са задали въпроси за състоянието на стадион Векта, находящ се според тях в ЖК "Христо Ботев".
 
От футболен клуб Спартак искаме да отговорим на тези двамата:
 
Стадион Векта не съществува, а се казва Работнически спортен комплекс, находящ се на бул. Никола Вапцаров №1, квартал Въстанически- юг, а в момента там има голяма табела Спортен комплекс Спартак.
 
Въпросните двама, явно никога не са стъпвали в спортния комплекс, но се правят пред обществото на загрижени за състоянието му.
И за да спрат да си правят акциите на гърба на Спартак, ще им обясним следното:
 
От 1 март 2019 г. Спартак използва спортния комплекс за тренировки, като за целта заплаща наем на община Пловдив по график на тренировки за своите 350 деца + децата на сателитния отбор Реал.
 
Когато влезнахме, съоръжението беше в окаяно състояние, заради това, че един господин бе решил, че може да си присвои терена и води дълги дела.
 
Въпреки това ПФК Спартак до този момент е инвестирал 145 000 лева собствени средства за ремонт на съблекални, поддръжка на терените и изграждане на LED осветление, освен това заплаща денонощна охрана и битови сметки.
 
Ръководството на ПФК Спартак е готово да инвестира 2,2 млн. лв. в съоръжението и да го превърне в спортно бижу с единствения в България покрит терен, но за целта трябва да приключат делата на въпросния човек.
 
ПФК Спартак вече внесе искане за подписване на договор за наем за 1 година по Закона за спорта и искане за концесия за 35 години.
 
От ПФК Спартак считаме, че не е редно да се обвързват политиката и спорта. Не сме ползвали общински и държавни средства и започналата реконструкция на стадион "Тодор Диев", издръжката на клуба и бъдещият ремонт на спортния комплекс ще бъдат обезпечени изцяло от нашия собственик г-н Динко Миленчев.
 
Дами и г-да общински съветници, ако не можете да помогнете на спорта, то поне не се опитвайте да пречите!