Взети са всички необходими мерки за придвижването на феновете на Ботев и Локо за финала за Купата на България на националния стадион "Васил Левски" в сряда от 19 часа. Това увери шефът на пловдивската полиция Атанас Илков пред TrafficNews. Мачът попада графата "рискови", затова полицията ще бъде на крак в часовете преди, по време и след мача.

Органите на реда ще съпровождат феновете на двата отбора по магистралата до София, както и по обратния им път обратно до Пловдив след края на срещата. Припомняме, че запалянковците на Ботев тръгват в сряда в 13 часа от Коматево, а тези на Локо - в 14 часа от Лаута. В София ще бъдат указани меса за паркиране на автобусите и автомобилите.

Столичната дирекция на вътрешните работи, съвместно със Столичната община, осигуриха места за паркиране на организирано пристигащите в София футболни фенове. 

За феновете на Ботев Пд е предвидено да имат възможност да паркират на ул. "Кирил Видински", а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм-паметник "Св. Александър Невски".

Полицията призовава запалянковците на двата отбора да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на националния стадион "Васил Левски" в 16:30 часа. В деня на провеждане на футболния мач, билети на касите на стадиона няма да се продават.

Още от разясненията на Атанас Илков относно мерките на полицията - вижте в прикаченото видео: