Марица загуби с 3:2 гостуването си на Созопол в среща от 18-ти кръг от шампионата във Втора лига. Двубоят се игра във вторник на стадион "Арена Созопол" в крайморския град.

Бившият нападател на Марица Венцислав Гюзелев реализира два гола за Созопол в 20-та и 55-та минути, а третият гол за домакините бе дело на Сава Савов в 41-та. Илиян Йорданов намали в 67-та, а в 80-та Александър Праматаров бе точен за 3:2.
Марица играеше по-често с топката през първото полувреме, но липсваше последният пас в играта на пловдивчани. От своя страна домакините се възползваха от грешки в отбраната на „жълто-сините“ и реализираха два гола. През второто полувреме играта на маричани се подобри, но нова грешка доведе до трети гол за Созопол. И той не отказа тима от Пловдив да се бори за нещо в този мач и резултатът бе намален с голове на Илиян Йорданов и Александър Праматаров. Пловдивчани имаха още няколко шанса, с които да стигнат поне до равенство, но не успяха да реализират и загубиха срещата.

Марица запазва позицията си в класирането. "Жълто-сините" делят 7-8 място със Струмска слава с по 27 точки.
В следващия кръг Марица е домакин на дублиращия тим на Ботев. Срещата е в събота, 27 ноември, от 14:30 часа, на стадион "Марица".

Созопол: Стамен Бояджиев, Диян Молдованов, Атанас Ташолов, Георги Радев, Димитър Жеков, Борис Тютюков (Симеон Баев), Яни Николов, Михаел Орачев, Сава Савов (Галин Димов), Борислав Будинов (Иван Тренчев), Венцислав Гюзелев (Венелин Филипов)

Марица: Илия Николов, Ангел Грънчов, Димитър Аврамов, Мартин Газиев, Симеон Вешев, Сами Мехмедов (Александър Праматаров), Янко Ангелов (Христиан Димитров), Айкут Янъков, Валери Домовчийски (Милен Танчев), Веселин Марчев (Илиян Йорданов), Мариян Тонев