Община Пловдив е изпратила документацията за концесията на стадион „Локомотив“ в София, за да мине задължителната процедура по съгласуване, обяви кметът Иван Тотев. Според закона, одобрението ще трябва да дадат четири министерства, както и ДАНС, преди да влезе за гласуване в общинския съвет в Пловдив.

Освен за стадиона в парк Лаута, документация е изпратена и за терена от 29 декара в Тракия, на който ще бъде изграден модерен тренировъчен комплекс. В документите за концесията е записано, че инвестицията, която трябва да направи ръководството на клуба е 15 милиона лева, а срокът и е за 30 години. Стадионът трябва да отговаря на съответната категория, за да приема футболни срещи от вътрешния шампионат и мачове, включително и до груповата фаза на лига Европа.

 За другия голям обект в Пловдив стадион „Тодор Диев“ все още се изготвя икономическия анализ на Спартак Пловдив. Процедури са изготвени и за стадион „Векта“ в район „Южен“, който ще бъде даден на „гладиаторите“ под наем по закона за спорта.