Сенегалският нападател Демба Ба официално сложи край на кариерата си. Бившият футболист на Хофенхайм, Уест Хам, Нюкасъл, Челси и Бешикташ реши да се откаже на 36-годишна възраст. За последно той игра в швейцарския Лугано.

“Прекратявам кариерата си и го правя със сърце, изпълнено с благодарност. Беше удивително пътешествие! Имаше много пот и сълзи, но футболът ми подари и толкова много прекрасни емоции. От шума на трибуните след отбелязан гол до общуването със съотборниците ми на терена и извън него. Винаги ще помня всичко това. Искам да благодаря на всички, които са ми помогнали, на всеки клуб и мениджър, които са ми дали възможност, на всички фенове за невероятната подкрепа, а също така и на семейството ми и приятелите за тяхната безгранична любов”, написа сенегалецът.

Нападателят записа 215 гола в 465 двубоя, като определено най-известния остава срещу Ливърпул, когато той играеше за Челси. Моментът беше исторически, защото тогава капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се подхлъзна и позволи на Ба да открие резултата, а с тази загуба Ливърпул загуби титлата във Висшата лига.