Мечтата на феновете на Ботев започва да се сбъдва. Днес най-после багери влязоха на стадион "Христо Ботев", след като няколко години строежът на Колежа бе замразен. Това е светъл лъч в сагата със стадиона, която бе влязла в задънена улица, но Ботев получи одобрение от Общината и държавата да кандидатства за финансиране от Фонда на фондовете и нещата явно започвнат да се случват. Ето и официалното съобщение от футболния клуб по повод започналите дейности на Колежа:

Уважаеми Ботевисти,

В съответствие с технологичния и времеви график, определен при подписване на договор от 21.02.2019 г. между Възложителя ПФК Ботев АД и Проектанта ВАМОС ООД

Днес, 08.03.2019 г., след подписване на изискуемите документи между ПФК Ботев АД и представители на останалите страни, ангажирани в доизграждането на стадион Христо Ботев – строителен надзор, строител, проектант, стартираха дейности по разчистване на строителния обект във връзка с осигуряване условия за изпълнение на определения в договора обем работа от специалистите по отделните части - част Архитектура , част Конструкции, част Водопровод и канализация, част Електрическа и част ОВК.