Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич коментира успеха над Ботев Враца.
 

„Това е футболът. Не беше лесно да играем при този вятър, защото се създадоха неочаквани грешки. Почти загубихме две точки, имахме добро темпо през първото полувреме, имаме добър синхрон между линиите. Можехме да вкараме още два-три гола през първото полувреме. През второто полувреме започнахме добре, отбелязахме гол, трябваше да продължим по същия начин и мачът трябваше да бъде по-лесен за нас. Беше много важно да спечелим три точки. Намираме се на третото място и не обичам да виждам футболистите ми да се страхуват. Имахме много възможности, но ги пропуснахме. Дадохме им две много добри възможности. Но съм щастлив, защото спечелихме три точки. Срещу Черно море загубихме, след това равния мач и загубихме общо четири точки“.

„Статистиката този сезон показва, че създаваме доста положения, но пропускаме шансове. Работим за трансфери през зимата, независимо дали имаме нападател или не. Имаме Тодор Неделев и доста офанзивни футболисти. Моята работа е да давам вяра на футболистите да се съпротивляваме“.

Относно следващия мач на Ботев, който ще бъде срещу Левски, Валентич сподели:

„За мен това е невероятен футболен мач. Не е нужно треньорите да говорят за вдъхновение и мотивация. За нас е много важно, това ще бъде мач на свежестта за това кой ще спечели“, заяви Валентич.