Валидират и пускат в употреба нова пощенска марка в блок на тема „110 години Ботев Пловдив”. Това ще се случи на официална церемония на 19 декември 2022 г. от 11:30 ч. в зала „Бендида” на „Гранд хотел Пловдив”. 

От името на „Професионален футболен клуб Ботев“ АД и Инициативния комитет за отбелязване на 110-годишнината на футболен клуб Ботев Пловдив към Сдружение „професионален футболен клуб Ботев" каним на валидацията всички привърженици на отбора, филателисти и колекционери. 

Церемонията по валидацията ще бъде извършена от представители на Министерство на транспорта и съобщенията на Република България, като за целта е изработен специален печат. Поканени са и ветерани на отбора. На място всеки привърженик и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя - да бъде подпечатана. 

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1967 г. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска  марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете “Колежа”.

Надяваме се, че реконструкцията на стадион “Христо Ботев” ще бъде завършена в пълен обем и кратки срокове, за да може отново да се наслаждаваме на незабравимите футболни спектакли край Бирената фабрика!


За Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”

Сдружение ПФК Ботев (Сдружението) е законният приемник от 1990 г. на футболното дружество "Ботев" от гр. Пловдив, създадено през март 1912 г. Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. То е учредено безсрочно. Като обединява усилията на своите членове, Сдружение "БОТЕВ" си поставя следните цели:

  • Да развива обществено-социална дейност като популяризира и насърчава физическата култура и спорта в полза на гражданското общество;
  • Да се грижи и съхранява традициите, цветовете, емблемите, паметниците и други исторически символи на ФК Ботев Пловдив;
  • Да осъществява официална комуникация между клубните привържениците и мажоритарния собственик на ПФК Ботев АД Пловдив.

За Ботев Пловдив

Ботев Пловдив е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига. Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.