Ботев допусна загуба с 1:2 от Марица в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912". Попадението за "канарчетата" реализира Феребори Доре, а с днешния спаринг "жълто-черните" приключиха зимната си подготовка. Още в първите секунди на срещата маричани бяха близо до откриване на резултата, но играч в синьо пропусна от чиста позиция. В 18-ата минута Кристиан Добрев проби по десния фланг и центрира съм Станислав Шопов, който с глава нацели левия стълб на вратата.

В 34-ата минута Васил Шопов центрира от свободен удар, а Феребори Доре с глава прехвърли вратаря за 1:0. 2 минути по-късно Доре можеше да реализира и втория си гол, но останал сам срещу стража не успя да го преодолее. В самия край на първата част Слави Шопов се отскубна по левия фланг и прати топката към наказателното поле, където Феребори Доре засече с глава, а кълбото мина на сантиметри от вратата.

След почивката наставникът на "канарчетата" Николай Киров пусна множество юноши от формацията до 19 години. Неофициален дебют на вратата на "жълто-черните" направи роденият през 2003 година вратар Християн Карастойков. В 57-ата минута Запро Динев намери Иван Василев, който от чиста позиция от точката на дузпата стреля покрай вратата. В ответната атака нападател на гостите остана сам срещу Карастойков и стреля, стражът се намеси отлично и изби, но последва центриране и от близка позиция Георги Георгиев с пета изравни - 1:1.

В 75-ата минута маричани стигнаха до пълен обрат, след като Милен Танчев се пребори с отбраната на "канарчетата" и с удар от границата на наказателното поле изведе Марица напред. 5 минути по-късно Димитър Тонев бе близо до изравняването, но ударът му от малкото наказателно поле се спря в напречната греда.

В 85-ата минута центриране от корнер хвана неподготвена отбраната на "жълто-черните" и играч на символичните гости от няколко метра стреля над напречната греда. 3 минути по-късно Димитър Тонев стреля от средна дистанция, топката се отклони от тялото на защитник и премина в непосредствена близост до страничния стълб.