Ботев записа шести пореден успех в домакинските си мачове и отборът продължава сезона без загубена точка у дома. "Канарчетата" победиха с 3:1 ЦСКА 1948. Неделев откри от дузпа, а Маркиньос вкара два гола за успеха. За гостите се разписа Галин Иванов.

Ботев започна вихрено мача и още в 50-а секунда Неделев стреля от дистанция, но Наумов макар и трудно успя да избие удара му. 

В 14-та минута бърза контра на гостите беше подета от бившия играч на Ботев Крум Стоянов, който се опита да центрира, но се получи рикошет в Кевин Янсон и топката се удари в гредата на Аргилашки. 

В 17-та минута Реда Рабей отправи хубав удар, който беше избит в корнер от Наумов.

В 21-та минута последва неточен удар на Крум Стоянов. 

В 25-та минута Неделев центрира, а Николай Минков засече с глава, но ударът му премина покрай вратата. 

В 29-та  минута Ботев получи дузпа за нарушение на Денислав Александров срещу Па Конате. Капитанът Тодор Неделев застана зад топката и не сгреши за 1:0. 

В 37-та минута удар на Маркиньос от дистанция се отби от играч на гостите в корнер. След изпълнението на ъгловия Неделев центрира към Бароан, който стреля с глава, топката срещна гредата, а Маркиньос успя да се възползва и да довкара топката, въпреки че Ангелов се опита да изчисти. Първоначално съдията не зачете попадението, но след 2-минутна консултация с ВАР беше обявено, че топката е минала целия си обем и Ботев поведе с 2:0.

В последните секунди на първата част Чочев стреля, а Супрайен изчисти от голлинията. Атака продължи и се стигна до удар от дистанция на Крум Стоянов, който премина над вратата.

В 49-та минута Минко обърка при изнасянето и Галин Иванов пое и с хубав удар не остави шансове на Аргилашки - 2:1.

В 65-та минута удар на Георги Русев беше спасен от Аргилашки.

В 67-та минута Ботев вкара трети гол, след като Па Конате и Маркиньос направиха двойно, а бразилецът отблизо направи 3:1.

В 71-та минута влезлият само секунди по-рано Димитър Тонев отправи удар от дистанция, който беше спасен от Наумов.

В 85-та минута Минков се измъкна добре, финтира играч на ЦСКА 1948 и останал сам срещу Наумов отправи удар, който обаче вратарят на гостите успя да спаси. 

С успеха Ботев продължава с шест победи от шест мача в домакинствата и събра 21 точки и отново е лидер преди мача на Лудогорец срещу Левски. ЦСКА 1948 е на 10-о място с 8 точки.

За Ботев предстои пауза заради паузата за националните отбори, а следващият мач на тима ще бъде на гостуване на ЦСКА на 16 октомври. 

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Николай Минков (Филип Филипов 88 мин.), Самюел Супрайен, Виктор Генев, Емануел Току, Реда Рабей, Кевин Янсон, Тодор Неделев (Джеймс Етоо 78 мин.), Антоан Бароан (Димитър Тонев 68 мин.), Маркиньос

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Лазар Марин, Симеон Петров (Денислав Ангелов 46 мин.), Георги Ангелов (Владимир Гогов 89 мин.), Крум Стоянов, Димитър Пиргов, Ивайло Чочев, Денислав Александров (Стелиян Добрев 73 мин.), Марио Топузов, Галин Иванов, Георги Русев (Ангел Бастунов 66 мин.)