Ботев с поражение във важния мач със Славия

Тимът не успя да си осигури оставането в групата на този етап

Пловдив 17.04.2021 19:45 1772 1
Ботев с поражение във важния мач със Славия

Ботев загуби домакинството си с 0:1 от Славия в много важна среща и за двата отбора. Пловдивчани изиграха слаб мач и не успяха да отправят точен удар по посока на вратата на гостите. При победа Ботев можеше и на практика да се спаси от изпадане и да не подадне в групата, която ще се бори за оставане в елита. 

Двубоят започна с минута мълчание в памет на лекаря на Славия Любен Ангелов, който почина часове преди двубоя и фена на Ботев Иван Пушкаров.

В 13-та минута Виячки засече топката след центриране от корнер, а Аргилашки успя да спаси, но топката попадна при Калоян Кръстев, чийто удар отблизо беше изчистен в корнер от голлинията от играч на Ботев. След центрирането от корнера се получи разбъркване и Филип Антовски имаше възможност да центрира в наказателното поле, където Ивайло Димитров засече с глава и откри резултата.

В 16-та минута Димитров засече центриране в малкото наказателно поле, което премина в аут.

В 23-та минута удар на Макрилос беше избит от голлинията от Работов. 

В 34-та минута Филипов центрира, но Атанас Илиев се размина с топката, малко по-късно атаката продължи и отново Филипов центрира в наказателно поле, а Илиев успя да отправи удар, но той премина покрай вратата.

В 37-та минута удар на Рабей премина покрай вратата. 

Последва и удар на Кръстев, който беше спасен от Аргилашки. 

В 43-та минута мощен шут на Антовски срещна напречната греда. 

В 63-та минута Макрилос отправи опасен удар, който премина покрай вратата. 

Ботев отговори с удар на Наско Илиев, който засече с глава и нацели напречната греда.

Последва центриране на Рабей, което стигна до Наско Илиев, но другия мина над вратата.

В 74-та минута Ботев поиска дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Георги Вълчев, но Чинков остана безмълвен.

В 76-та минута Кевин Янсон замени Мишел Еспиноса, който се контузи само 25 минути, след като влезе в игра.

В 88-та минута опасен удар на Салиф Сисе премина покрай вратата.

Във вторник Ботев приема Черно море.

Ботев продължава да е пред Славия в класирането и тимът е 10-и с 24 точки, а Славия е с 22 точки, но до последните два кръга от редовния сезон Ботев има по-тежка програма. 

Ботев: Георги Аргилашки, Станислав Работов (Салиф Сисе 51 мин.), Виктор Генев, Марио Младеновски (Кристиан Добрев 86 мин.), Филип Филипов, Мите Цикарски (Мишел Еспиноса 51 мин. (Кевин Янсон 76 мин.), Славчо Шоколаров, Па Конате, Емануел Току, Реда Рабей, Атанас Илиев

Славия: Светослав Вуцов, Петър Патев, Емил Виячки, Андреа Христов, Филип Антовски, Георги Вълчев, Петер Макрилос, Емил Стоев (Владислав Узунов 87 мин.), Михаил Александров (Ертан Томбак 90 + 2 мин.), Ивайло Димитров (Димитър Рангелов 79 мин.), Калоян Кръстев (Мартин Сораков 87 мин.)

Изпрати новина