Ботев отпразнува 110-годишнината на клуба с грандиозен концерт на Античния театър.

Именно това събитие беше и кулминацията за отбелязването на 110-годишнината на клуба, а събитията през тази година бяха няколко като първа копка на парк, издаване на комикс, артикули за юбилея и много други.

Водещи на събитието бяха Гергана Турийска и Камен Алипиев, а в концерта участие взеха видни феновете на Ботев от музикалната гилдия като Димитър Кърнев от Д2, Ивайло Михайлов, Мирослава Кацарова, Един Унджиян, Nikeca, Brazzvildj и Хор на пловдивските момчета.

На събитието присъстваха целият ръководството и първия отбор на Ботев, децата от школата на клуба, треньорският щаб на клуба и легендите на "канарчетата" - Иван Занев, Славчо Хорозов, Трифон Пачев, Марин Бакалов, Петър Зехтински, Атанас Пашев, Кирил Пейчев, Лилчо Арсов, Тодор Зайцев, Иван Добревски, Петър Пенчев, Румен Байрев, Георги Георгиев, Димитър Младенов, Благой Блангев, Коста Танев, Запрян Раков, Митко Аргиров, Васил Василев, Димитър Вичев.

От Ботев обявиха, че всички приходи, събрани от концерта, ще бъдат използвани от клуба за собствената академия и образованието на бъдещите футболисти на "канарчетата".

Пълен запис на концерта: