Българският професионален боксьор Тервел Пулев ще защитава европейската си титла в полутежка категория през декември в пловдивската зала Колодрума. Това обяви неговият брат Кубрат Пулев в интервю за България днес.

Ще има галавечер в Пловдив в средата на декември. Трябваше да е по-рано, но се дублираха датите с аматьорския бокс. Брат ми ще играе в зала Колодрума. Всичко е договорено. Той се подготвя. Вероятно преди това ще направи още един мач. Ще видите боксово шоу в Пловдив с международно участие. Хубаво е да има повече бокс в България, каза Кобрата. Припомняме, че преди година той лично пристигна в Пловдив, за да огледат залата със своя мениджър Ивайло Гоцев. Въпросната гала трябваше да се проведе по-рано, но се отложи заради травмата на Тервел, който получи счупване на ръката на последния си мач през пролетта. След това през септември се дублираха датите с Националната боксова лига, която бе в Пловдив.

Кобрата каза още, че не подценява предстоящия си съперник Рейдъл Букър, с когото ще се бие на 9 ноември в Калифорния, за да остане задължителен претендент на IBF. Не приемам Букър като дългогодишен затворник, а като боксьор с опит на ринга. В момента е на ниво. Спаринг партньор на Джошуа. Човек с опит и хубава школа. Не съм гледал много негови мачове, защото няма толкова срещи в интернет. Гледах три двубоя. Добър боксьор. Мисля, че неговият ръст ще ми бъде удобен, когато хвана дистанцията, коментира Кубрат.

Той отново говои и за Тайсън Фюри и авантюрата му в кеча. Точно за там е. Намери си мястото. Отива му отлично. Може да направи много по-добра кариера, отколкото в бокса. Подкрепям го на 100 процента. Беше правил някакви изказвания как може да се бие на улицата с мен. Там хептен няма шанс, защото няма правила, нито съдии. Ще го оправя за секунди. Може да го пробвам и на борба. Имам доста приятели борци. Обичам да си обогатявам общата култура и те ме учат на техника. Не съм никак за подценяване в борбата. Когато Фюри ме видя, беше уважителен. Стисна ми ръката. Не знам защо, когато не съм там, говори глупости. Става по-смел, разкри Кобрата.

Според българския боксьор украинецът Александър Усик, който е задължителен претендент на WBO, няма как да го изпревари за мач за световната титла с победителя от двубоя между Антъни Джошуа и Анди Руис. Няма как да ни пренебрегнат. Аз съм официален претендент. Това са правила, които не може да се подминат. От Международната боксова федерация е дадена последна опция да се бият на 7 декември. Ако нещо се случи, титлата ще бъде отнета от Руис. Тогава ще трябва да се бия за нея със следващия в ранглистата. Правилата са си правила. Нямаме нужда от повече гаранции, но да не слагаме яденето преди тигана. Концентрирал съм се върху предстоящия мач, каза още Пулев.