Бивш затворник е следващият съперник на българския боксьор Кубрат Пулев. Лежалият 12 години зад решетките Райдъл Букър ще се бие с Кобрата на 9 ноември във Фресно, щата Калифорния (САЩ), съобщава ESPN. Датата се знаеше и дори се продаваха билети за мача, но до този момент липсваше официална информация с кого ще кръстоса ръкавици Кобрата. Първоначално бе обявено, че съперник на българина ще бъде австралиецът Марк де Мори, но той се е отказал от двубоя.

Договорката с 38-годишния Букър е само устна и все още няма официално потвърждение, но се очаква в близките дни да бъде подписан договорът. Райдъл Букър е бил зад решетките от 9 септември 2005 г. до 9 август 2017 г. за притежание с намерение за доставка на 1 килограм кокаин. До влизането в затвора Букър е с 25 победи и 1 загуба от Джеймс Тони. След излизането си на свобода той има 4 успеха и 1 загуба от Джърмейн Франклин. В последния си мач през юни нокаутира Диюли Аристид.

Битката между Пулев и Букър ще е подгряваща за галадвубоя на вечерта на 9 ноември между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифорнийския град, който се ползва предимно за бейзбол. В мача нашият боксьор ще заложи статута си на задължителен претендент за световната титла на IBF. Победителят от двубоя трябва да се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа до края на май 2020 г. за шампионския пояс на организацията.