Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев не бе особено впечатлен от победата на Тайсън Фюри срещу германеца Том Шварц за по-малко от два рунда. Кобрата изгледа мача на живо в Лас Вегас в компанията на пловдивския си мениджър Ивайло Гоцев.

Опонентът му не беше добър, нищо специално. Аз съм готов да се кача на ринга срещу него. Той ще се бие отново през септември, така че защо да не се изправя срещу Фюри, сподели след срещата Кубрат Пулев в интервю за "Behind The Gloves", цитиран от sportal.bg. Аз съм претендент №1 на IBF и сега първо трябва да се пробват за колана, който сега е в Анди Руис. След това можем да направим тази битка с Тайсън Фюри. Готов съм по всяко време да се бия с него, каза още Пулев.

За мач между Тайсън Фюри и Кобрата се говори не от вчера, тъй като и двамата са промотирани от легендарния Боб Аръм. Днес обаче английският вестник Индипендънт отново лансира тази възможност. Според изданието, лично Боб Аръм е договорил условията по предстоящия мач. Той трябва да се състои или през октомври, или през ноември тази година. След победата си днес срещу Шварц Фюри каза, че ще направи още един мач преди да се срещне отново с Дионтей Уайлдър през 2020 година.

Единствената пречка пред такъв голям за Кобрата мач може да има, ако IBF задължи Анди Руис да освободи колана в тази версия и да направи реванш с Антъни Джошуа. Тогава Пулев, като първи задължителен претендент, трябва да проведе мач за световната титла и това може да осуети плановете за мач Пулев - Фюри.