Една подблокова градинка на ул. "Богомил" 96 събира погледите на пловдивчани. И не толкова със зеленината, красиво оформените храсти и разноцветните цветя, колкото с жълто-черното откровение. Върху зелената морава се мъдри яркожълт надпис: БОТЕВ. Сътворил го е един пловдивчанин - Румен Аджемян, който живее от 25 години в този блок и за когото любовта към любимия отбор е очевидна.

Защо го е изписал ли? Ето какво разказа пред репортер на TrafficNews.bg Румен: "За Ботев ми хрумна да го направя заради това, че спряха строежа на стадиона. Заболя ме много и понеже приятелите взеха да ме подиграват, че няма да имаме стадион, аз направих пред входа всичко в жълто и черно и написах "Ботев" първо с мозайка, но после го бетонирах."

Що се отнася до градинката, 55-годишният Румен е живял преди години в Германия и след като се върнал в родината, се заклел, че ще направи нещо подобно на това, което е видял там.

"Костваше ми много години да науча хората да не си хвърлят боклука и фасовете на чистото място. Сега се боря с кучкарите, те винаги си пускат кучетата да се изхождат на чисто. Това е, обичам това място, научих и комшиите да си поддържаме чисто и приятно", разказва ботевистът.

TrafficNews.bg