„Ще има драстични промени!“, заяви Здравко Димитров след сесията, на която бюджетът на града мина на косъм, а той бе критикуван за липсата на реформи.  Кметът се закани, че ще има уволнения и оптимизация на персонала, а явно те ще започнат с двама дългогодишни директори на ключови звена в администрацията.

TrafficNews  научи, че на директора на „Местни данъци такси” Цвета Попова и на директора на доскорошната дирекция „Общинска икономика и здравеопазване” Юлия Стоянова, им е казано да си търсят нови работни места.  Това им било съобщено от зам.-кмета по финанси Илия Кирчев. Очаква се до седмица те да бъдат освободени от постовете си.

От пресцентъра на Община Пловдив заявиха, че към момента и двете ръководят своите звена.  И Попова, и Стоянова са ключови фигури в градската администрация от над 10 години. Двете звена, които управляват обаче, са в основата на приходите, които влизат в градската хазна.

Зам.-кметът Илия Кирчев заяви, че събираемостта е много ниска – близо 20 млн. лева, като с уволнението на Попова цели прибиране на недоборите и по-голямо изпълнение на бюджета.

Очаква се двете да поемат по познатия до този момент модел на освободени ръководители – към районните кметства. Това още повече ще затвърди разделителната линия между Община Пловдив и районните кметства.

Освен кадровите размествания много скоро ще бъде представена и реформата в общинските предприятия, където се очаква сливане и оптимизация на персонала.

Задават се уволнения, сливане на звена и драстични промени, закани се Здравко ДимитровПроменят климатичната система на Колодрума – за едно събитие се плащало 7000 лева ток