"Ще има избори през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ".

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в коментар за  съставянето на правителство. 

"Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. "Продължаваме промяната" контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание", настоя той пред БНТ. 

Според Йорданов Кирил Петков е обещал на БСП да им даде кодовете за машините и че така резултатът им на изборите ще се вдигне с 4%. 

Припомняме, че депутатът от БСП Георги Свиленски обвини Петков, че е обещал да даде на БСП кодовете, ако оттеглят подкрепата си за промяната в Изборния кодекс. В отговор бившият премиер обяви, че ще го съди за клевета.

Според заместника на Слави Трифонов изпадането на партията им ИТН от парламента на последните избори доказвало манипулация на резултата. Както и влизането на партията на Стефан Янев в последния момент, след като допреди самия край на изборния ден прогнозно му се даваха под 4%.

Според Тошко Йорданов затова като служебен премиер Янев е имал сеща с шефа на "Информационно обслужване" и след това началникът на държавната компания, която обработва резултатите на изборите, е останал на поста си. А по думите на човека на Слави е трябвало да бъде уволнен. ИТН правили изборите със същите машини, но само те нямали желание "да пипат", заяви още бившият депутат.