„Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество. Президентът не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път... Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза“. Това каза пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ.

По думите му без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса. Депутатът каза, че в Европа текат тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти.

 „Тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът... Става въпрос за време“, каза депутатът. Според него партия ГЕРБ се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с Движението. 

„Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски“, допълни депутатът.