„Може да победим на тези избори ГЕРБ, ако излъчваме единство, но не формално. Трябва бързо да приключим с номинациите, да направим балансирана листа и да се фокусираме върху кампанията. Нашите опоненти не спят, а не трябва да подценяваме тези избори, които ще рефлектират не само върху съдбата на БСП, но и на България“, заяви Сергей Станишев в Пловдив. Той е заедно с другите трима евродепутати от БСП са в Пловдив, като направиха своя отчет пред партийния актив.  На въпрос относно колко номинации е получил, президентът на ПЕС заяви, че не си води статистика, но призна, че му се обаждат страшно много хора от различни организации.

 Той каза, че ако социалистите победят на тези избори ще има всички условия за предсрочни парламентарни избори, както и да се спечели местния вот през есента.

Относно решението на червените да напуснат парламента, Станишев заяви, че това е решение, което е взето на Националния съвет на партията. По думите му, подобно действие се предприема при две хипотези -  при революционна обстановка, както през 2013-а, и при приемането на скандално решение, както в случая с Изборния кодекс. Той смята,  че решението за напускането на парламента е дало резултат и част от скандалните текстове са били премахнати, но не всички.

„Дали виждам революционна обстановка? БСП не може да направи сама революция, за това трябва да има индикации от цялото общество. В момента такива нагласи не виждам“, отговори бившият министър-председател.

Домакин на срещата бе Георги Гергов, който призова членовете на социалистите да не пестят въпроси към евродепутатите, тъй като не са много хората, които знаят за тяхната работа.

„По мой наблюдения сякаш европейските избори не ни засягат за пореден път. Ние обаче трябва да знаем какво правим, защото изборите сега, ще окажат влияние и на следващите през есента“, каза Георги Гергов.

Повече за посещението на Станишев, Петър Курумбашев, Георги Пирински и Момчил Неков вижте във ВИДЕОТО и линковете:

Петър Курумбашев: Опитват се да вкарат пакета Евродепутатите от левицата с отчет за мандата си в Пловдив