Пакетът "Мобилност" може да бъде вкаран на една от следващите сесии на Европейския парламент без да е минала през комисиите. Това заяви евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев.

Той обясни, че в кулоарите на ЕП се говори, че спорните текстове може да бъдат вкарани от група евродепутати, което да им осигури пряк път до пленарна зала.

"Битката между двете страни със сигурност ще продължи. Би трябвало обаче, пакетът да не се гласува на една от следващите 3 сесии", каза евродепутатът. Той е със останалите 3-ма български евродепутати от ПЕС в Пловдив, за да направят своя отчет за работата им пред този мандат.



Президентът на ПЕС Сергей Станишев каза, че през последните години евродепутатите от БСП не са спирали да отстояват българските интереси. Той даде за пример битката за двойните стандарти в храните, пакета "Мобилност", както и опитите да бъдат орязани парите на България през кохезионните политики.

Не на последно място той изтъкна, че евродепутатите на България са дали отпор и за приемането на Дъблинските споразумения, което касае връщането на мигрантите в страните, през които са влезли на територията на ЕС.



Той обясни, че освен български евродепутати, те са и социалисти като всеки един успех не би бил възможен, ако зад тях не са стояли останалите членове на втората най-голяма група в ЕП в лицето на ПЕС.

Очаквайте подробности!