Лидерът на ПЕС Сергей Станишев определи като успешни и навременни здравните мерки у нас, но разкритикува икономическите такива.

"Големият въпрос е за икономическите и социални мерки. За тях, според мен, няма достатъчна комуникация", заяви той пред Нова телевизия.

Според него трябва сериозно да се мисли за икономически антикризисен щаб, защото са нанесени тежки щети върху икономиката.

„Много е ограничен броят на фирмите, които може да кандидатстват по програмата 60 към 40. Трябва да се мисли за излизане на кризата и разхлабване на мерките. Това се случва вече на много места в Европа.

Станишев заяви, че е най-важно да има диалог и разбиране в правителството

 „Ролята на опозицията винаги е деликатно в такива ситуации. БСП постъпи правилно като подкрепи извънредното положение. От там нататък опозицията трябва да пази някои основни принципи, тъй като имаше залитания. Много важно е да се привлекат всякакви експерти, за да се чуят различни мнения“, коментира Станишев.

Той коментира и вътрешнопартийните разногласията в БСП

„Тази кампания която се надигна, заклеймяваща Гергов, очевидно организирана, не е най-разумното нещо. Защото БСП има нужда от обединяване, освен това БСП винаги е била най-демократичната партия. Всеки може да изказва мнение и позиции от рода на: „ти няма да говориш“ са абсолютно неприемливи. Аз вярвам, че в предстоящата кампания най-много шансове ще има този, който ще представи платформа, която обединява“, категоричен бе Станишев.

„Тази атаката срещу Гергов -  някой е преценил че е удобна мишена , като предкампанийно мероприятие“, каза Станишев.