Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който е заразен с коронавирус, от вчера вече е на интензивно лечение в болница в Пловдив.

Той разказва, че още преди да е потвърдена диагнозата му е обсъдил с Дариткова състоянието си и решили, че докато не направят PCR теста, няма да присъства в Народното събрание, за да не поставя под риск живота и здравето на толкова много хора.

„Нямахме никакво право да рискуваме, независимо че всеки един народен представител е важен за приемането на най-важния закон в държавата с оглед на това, че от опозицията, в лицето на БСП и ДПС, не се регистрират в началото на заседанията“, коментира заразеният депутат пред ПИК.

„Преживявам една криза в чисто личен план, защото аз съм от хората, които са рискови по отношение на коронавируса. Първо съм над 65 г., второ съм с дългогодишен диабет, който е много рисков в такава една ситуация. В момента съм на курс на кислородно лечение“, каза Гърневски.

Той коментира и вчерашния скандал в парламента с отказа на Павел Шопов да сложи предпазна маска.

„Вчера прочетох в средствата за масово осведомяване за тази му постъпка. Няма да скрия, че ми стана много неприятно как един депутат от Пловдив може да си позволи това, когато толкова много хора намериха своята кончина заради тази пандемия, когато толкова много лекари, медицински сестри, санитари, учители, полицаи оставят семействата и децата си, за да се борят с тази пандемия, да си толкова безотговорен наглец! Той опетни с поведението си името на Пловдив в парламента. Не бих го нарекъл дори и съгражданин. Той показа нагледно лицето какъв не трябва да бъде един народен представител“, казва Гърневски.