"Гласувах против вашия вот по три причини - лъжа, глупост и омраза. С вашия вот на недоверие излъгахте младите хора на България, че го правите заради тях. Нищо подобно. Правите го заради вашата неосъществена лидерка. И дори вашите колеги ви подсказаха, че имате път за измъкване, ако пренебрегнете другите две причини - глупостта и омразата. Глупаво е да искате да разрушите една държава и всички нейни институции, заради един неосъществен фюрер и да казвате, че искате да направите нещо за младите хора. Тук вече сте в градницата на глупостта" заяви веднага след вота на недоверие депутатът от ГЕРБ Мануил Манев. Той добави също "Не съм видял умен политик, който да гради своята политика на омразата. Да мразиш е лесно, да управляваш е трудно". 

След него взе думата колегата му от управляващата партия Спас Гърневски, който беше още по-остър. 

"Гласувах против, защото в България е в ход безпрецедентен опит за метеж, за сваляне на законното правителство,  в което участват три групи хора. Първата, която е в основата на това пъклено дело  е самоизяждащата е БСП.Тя се опитва да спаси от възмездие създадената  от нея в криминалния преход мафиотска олигархия. За лице на уличния пуч бе изведен най- големият провал на БСП в политиката - фелдфебел Румен Радев. Няма друго определение за човек, застанал на страната на бегълци от правосъдието срещу българската прокуратура, която търси възмездие. За тяхното Оставката на водачката на червената глутница Нинова, която от виден приватизатор от село Крушовица, днес вече е в ролята на Света Богородица и по цял ден и нощ крещи "долу корумпираните". 

Във втората група попадат отхвърлени от обществото политически маргинали, чиято задача е хаос и кръв по време на метежа.

Третата група, която е по-интересна,  са видимоинтелигентни хора, които вече се разграничиха от първите две групи и той придоби по-демократичен вид. Те застанаха между самозабравилите се анархисти и българските полицаи. Така предотвратиха поръчания от мутри, мафиоти и олигарси кървав опит за сваляне на властта. Позволявам си да дам на тези хора следния съвет- фоормулирайте вашите представи за по-добър живот и конккретните му извмерения. Подложете ги на обсъждане и създайте свой политически проект. няма как в онази кошмарна вечер на протеста да не сте се убедили, че истинската демокрация не се гради с кръв и насилие, а през бюлетините в избирателните урни, завърши Гърневски.