Президентът Румен Радев даде извънредно изявление, с което подкрепи искането на протестиращите за оставка на правителството и главния прокурор. Той каза, че протестите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обхваща всички възрасти. Президентът акцентира върху младите хора на площада и ги поздрави за куража, че могат да нарекат нещата с истинските им имена.

„Това, което става днес по улиците е достояние на всички български граждани, които отстояват своето бъдеще. Мобилизацията е резултат именно на тяхното усилие. Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха на апатията. Днес нашата борба за справедливост е в ръцете на хората от протеста. Оскърбителни са внушения, че хилядите българи са платени, че са тинята на обществото. Това издава арогантност и политическо безсилие  и показва интригите на задкулисието.

Никога народът ни не е бил толкова единен в искането за законност,  никога народът ни не е бил по-зрял в решителността си да си върне държавата, която му принадлежи”, каза президентът.  Той допълни, че сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с интриги, само задълбочават кризата.

„Сегашният олигархичен властови модел е отречен от хората, нужно е рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни, която минава през оставка и честни избори. Отново призовавам полиция и протестиращи за ненасилие и избягване на провокация. Не трябва да допускаме да се опорочават справедливите искания на гражданите. Преходът започна с мутри и ще завърши с изхвърлянето  им от властта”, завърши Радев.