Президентът Румен Радев е специален гост на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, в който участва българският скиор Алберт Попов. Радев ще участва в церемонията по награждаване след края на състезанието. Предвидена е и среща с представители на Планинската спасителна служба.

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов и разплитането на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Това коментира пред журналисти в Банско президентът Румен Радев.

Държавният глава каза още, че устойчивост в политиката може да се гради само, ако тя почива на ясни принципи и ценности. Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани.

Радев отговори и на въпрос, свързан с предстоящата ротация в правителството на 6 март. Президентът увери, че ще изпълни Конституцията и след консултациите с политическите сили ще връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.