Прокуратурата пусна чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и лице, за което се предполага, че е президентът Румен Радев. По-рано в студиото на БТВ заяви, че няма телефона на държавния глава, но показа чатове с премиера Бойко Борисов.

От  скрийн шотовете на комуникацията с вижда, че двата са комуникирали относно среща в Либерия, на която Бобоков е уговаря бизнес дела с президента на страната Джордж Уеа.

Ето и цялото съобщение от прокуратурата:

Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет от една страна и обвиняемия П.Б. от друга.

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия.

Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.

Пламен Бобоков: Каракачанов е едно от големите ми разочарованияВ България всичко става с връзки, жал ми е за обикновените граждани, заяви бизнесменът