"Смятаме, че България заслужава да бъде представена пред останалия свят от проф. Герджиков. България заслужава той да бъде подпомаган в дейността си от достойна жена като Невяна Митева". Това заяви Радомир Чолаков от Инициативния комитет, издигнал кандидат-президентската двойка Герджиков – Митева. Двамата регистрираха кандидатурите си днес в ЦИК.

"Президентът трябва да бъде приет от всички социални групи. Не може да казва, че не желае подкрепа от този или онзи", добавиха от Инициативния комитет.

"Румен Радев има зад себе си правителство, което може би не е силно и работещо", подчертаха те, цитирани от Нова.

Според тях кампанията за парламентарните избори не трябва да се смесва с тази за президентските. От инициативния комитет увериха, че двамата кандидати ще водят „абсолютно конструктивна и делова“ предизборна кампания.

"Не мисля, че те ще отправят каквито и да е забележки към останалите кандидати. Важно е българският народ да избере хората, които иска да го представляват пред света и вътре в страната. Нашите кандидати ще се покажат достойни и точни за тази функция", добави Чолаков.

В комитета влизат общо 66 души, а засега, освен от ГЕРБ, политическа подкрепа от друга партия не е заявена. Разноските за кампанията ще поеме Инициативният комитет, обясни още председателят му.