„Премиерът пак е в нелегалност. Аз обявявам с дни къде отивам, в колко часа и какво правя. Премиерът се държи като космонавт в първите космически кораби. Време е първо Борисов да се появи на работното си място и от там да прави изявления. И какви скечове играе г-н Борисов и какво казва, няма никакво значение”, така Радев коментира изказването на Бойко Борисов за изнесените срещу него компромати от спалнята му.

Премиерът Бойко Борисов обвини президентът Румен Радев и приближените до него хора са го "сготвили" по един много елементарен начин.

Румен Радев  пристигна на авиобаза "Граф Игнатиево" край Пловдив. Държавният глава е гост в деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020 заедно с американския посланик у нас Херо Мустафа.

Международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ се провежда от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров. В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.