"Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшия прокурорски съвет, за да бъде избран ортака му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично стоя зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината - битката е за КПКОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата" - това разказа пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС Делян Пеевски.

"Имаше добри разговори за конституцията как всичко ще е прозрачно, как Венецианската комисия ще каже кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, а да уредим само в конституцията, че може да има регулатори, за които да се реши друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента. Логично е, когато има определени парламентарни групи, управляващи, и опозиция - подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори и да бъдат за цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50", посочи Пеевски.

"Да спрат приказките вече как ГЕРБ са с ДПС. Кое е лошото на ДПС? Девет месеца, че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случи конституцията и всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България и ги направихме за хора.

"В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество", каза Делян Пеевски.

Борисов: Меморандумът е като попската работа - не гледайте какво правя, а какво говоря