Първото питане към новия кмет на Пловдив Здравко Димитров бе входирано в Общински съвет. То е от общинския съветник Йордан Иванов от „Демократична България” и е във връзка с Транспортния проект

„Депозирах първото ми официално питане към кмета в качеството ми на общински съветник за това кой е приел работата за свършена по договора за транспортния проект и какво счита да прави кмета по отношение на функционирането му. Правото на пловдивчани да знаят и задължението на кмета да отговори?

Ние полагаме от години последователно политически усилия за разкриване на документите около транспортния проект. Водихме и водим дела. Постигаме частични успехи. Разкрихме окончателния доклад на фирмата изпълнител. Ангажирахме с тази тема всички политически партии в града, което е добрата новина. В т.ч. действащият кмет на Пловдив в хода на кампанията даде обещание пред пловдивчани за прозрачност на документите. Пловдивчани имат право да знаят как с техните пари е платена работа, която не е свършена. Имат право и да знаят кой е подписал документите, защото именно там стои въпросът с отговорността.
Да, пловдивчани имаме право да знаем, а кметът е задължен да отговори”, пише Иванов.

Въпросите в питането му са – кой е подписал приемо-предавателните протоколи  тези за разплащане по договора между Община Пловдив и „Индира Системс”, както и какви действия планира новата власт относно гаранционната отговорност на фирмата.