От днес  Пловдив има нова медия - сайта PLOVDIV TIME. С него читателите ще могат да обикалят из романтичните потайности на града, да се връщат назад във времето, да опознават интересни личности. 

Най-старият жив град в Европа е носител на славна история, която не е известна дори на просветената публика в България и по света. По улиците му крачат днес забележителни творци - художници, музиканти, артисти и писатели. С тяхното творчество ще ви запознаем на територията на сайта.

PLOVDIV TIME ще следи бурноразвиващата се арт сцена в Европейската столица на културата за 2019 година. Сайтът ни ще отдели внимание на обществения живот и икономическото развитие на града.

Ще отразяваме събитията с прецизно написани статии и качествени снимки. При нас ще прочетете репортажи и очерци, посветени не само на творци и общественици, но и на различни достойни граждани, които с труда и усилията си допринасят за общественото благо и увеличават престижа на града на седемте тепета.

Ще ви запознаем и с историческите забележителности, старинната архитектура и природните му дадености. Нашето призвание е да отдадем почит на славния Пловдив и на забележителните пловдивчани със средствата на качествената журналистика.

Главен редактор на PLOVDIV TIME е журналистът Руслан Йорданов. Известният столичен публицист се присъедини към екипа на TrafficNews.bg преди два месеца. Заедно решихме да реализираме този изключително амбициозен проект за нова платформа за изкуство, култура, история - място, на което пловдивчани ще видят любимия си град от един по-различен ъгъл, а туристите ще открият най-интересните събития и локации под тепетата.

Тематиката на сайта ще е обърната към светлата страна на градския живот, но също така екипът няма да остави на заден план и проблемите на Пловдив. Всички текстове в сайта ще бъдат авторски. 

Той ще бъде двуезичен и чуждестранните гости на града ще могат да използват английската му версия. Редактор на английската версия е родената в Норвегия, но с пловдивски корен Боряна Иванова. Стилът на дизайнерите и IT специалистите от уеб и дизайн агенцията "За Вас", които изградиха платформата на PLOVDIV TIME, трудно може да бъде объркан. Читателите на сайта ще бъдат изключително улеснени от различните версии, които ще им позволяват да четат сайта на компютър, таблет или мобилен телефон. 

Екипът на TrafficNews.bg приветства с Добре дошли приятелите ни от PLOVDIV TIME!  Пожелаваме да удвоят броя на читателите ни, които този месец ни поставиха на първо място сред новинарските сайтове на Пловдив. 

На добър час! 

Парашкева Иванова, TrafficNews.bg