„Безапелационно подкрепяме Румен Радев в президентската надпревара. За нас той е човекът, който трябва да спечели изборите, защото направи достатъчно в последните години ”, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ”. Той подчерта, че с колегата му Филип Станев са част от Инициативния комитет, който издига кандидат-президентската двойка Радев-Йотова.

„Всеки има правото по демократичен начин да разговаря и да преговаря с когото и да било. Това е смисълът на демокрацията и на политиката. „Има такъв народ” е ясна пред своите избиратели с приоритетите и с начина, по който участва в два краткосрочни парламента. Ще правим каквото трябва, ще се явим на поредни избори. И след това, на база резултати, ще видим как ще протичат разговорите. Оставаме диалогични, открити, с морал и достойнство към естествените ни партньори. Нормално е те да бъдат новата политическа формация на Кирил Петков и Асен Василев, „Демократична България” и "Изправи се БГ! Ние идваме!", ако успеят да прескочат 4-процентовата бариера”, обясни Балабанов пред Нова телевизия.

От партията все още не са в списъка на партньорите на „Продължаваме Промяната”, които подготвят предизборно споразумение с "Изправи се БГ! Ние идваме!" и „Демократична България”. Балабанов коментира и критиките, които от ИТН отправиха към Петков и Василев в качеството си на министри – към единия за канадското му гражданство, а за другия за крадене на интелектуална собственост.

„Винаги сме казвали, че когато човек заема публична длъжност и има факти, те трябва да бъдат публично и всеки човек в една правова държава трябва да носи последствията за действията си. Това не  променя политическите разговори и приоритети, от които зависят бъдещето на България и българския избирател. Човек трябва да спазва закона, дори и да не е добре направен. За нас най-важното нещо оттук нататък е след изборите да седнем и да направим всичко възможно да има стабилно правителство. Защото пред държавата има много проблеми. Това са неща, които са надпартийни. Те са в основата на националния интерес, естествено е партиите, които се припознаха като партии на промяната да седнем и да се разберем в името на това България да има стабилен кабинет”, заяви Балабанов.

Той подчерта, че от "Има такъв народ" са единствените, които са спазили обещанията си. Според Балабанов от партията са успели да се разберат с естествените си партньори в 46-ия парламент.

На въпрос дали ИТН биха подкрепили Кирил Петков за премиер, Балабанов посочи, че ако се наложи, ще се водят разговори.

„Ако се наложи да участваме в разговори за съставяне на кабинет, ще разберете в последствие хората, които ще предложим. Интересно е да видим кой какви министри ще предложи. Нас ни обвиняваха, че предлагаме „котки в чувал”. Докато Кирил Петков отсега предлага транспортни министри. Ще видим как ще протекат разговорите и кой какво ще пожелае. Имаме вече болезнения опит определени политици да искат постове и да искат министерства. Ако е необходимо, ще водим разговори”, каза той.