Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова напусналите шестима депутати да напуснат и парламента. Други депутати няма да напускат ПГ на БСП, категорично заяви тя.

"Напусналите партията получиха оценка на конгреса, не бяха избрани за членове на националния съвет. Очевидно мотивите за напускане не са ценностни, а властови.  Докато бяха в националния съвет, стояха и в партията, а когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Това поведение е обидно, категорична бе още Нинова.

„Те имат право да правят каквото искат, но трябва да освободят парламентарните места за хора от БСП. Ние тук сме БСП”, каза тя.

Междувременно парламентарната група на „БСП за България“ настоя премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат в парламента, за да информират народните представители за намерението на правителството за придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70.

„За какви параметри на сделката става дума? Кога се предвижда тя да се осъществи и на каква стойност?“, попита лидерът на левицата Корнелия Нинова, аргументирайки предложението. Тя подчерта, че освен изтребителите ни страната ни се кани да придобие още нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.